Ponponlu Kolay Selanik Kukuleta Yapımı

Ponponlu Kolay Selanik Kukuleta Yapımı

MALZEMELER

  • 1 adet tavuk (1.5 kg)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

YAPILIŞI

  1. Tavuğu güzelce yıkayın ve kurulayın.
  2. Bir karıştırma kabında yoğurt, ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz ve zeytinyağını iyice karıştırın.
  3. Tavuğu bu karışımla iyice ovun ve buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  4. Havuçları halka şeklinde doğrayın.
  5. Patatesi de soyup, halka şeklinde doğrayın.
  6. Soğanı da halka şeklinde doğrayın.
  7. Sivri biberi de doğrayın.
  8. Domatesin kabuklarını soyun ve doğrayın.
  9. Tavuğu fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine hazırladığınız sebzeleri yerleştirin.
  10. Salçayı suyla karıştırıp tavuğun üzerine dökün.
  11. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve tavuğu 1 saat boyunca pişirin.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Tavuğu ne kadar süreyle dinlendirmeliyim?

Tavuğu marinasyon için en az 2 saat boyunca dinlendirmeniz tavuğun daha lezzetli olmasını sağlar.

Sebzelerin boyutları önemli mi?

Evet, sebzelerin halka şeklinde doğrayarak aynı boyutta olmalarına dikkat edin. Böylelikle tüm sebzeler aynı sürede pişecektir.

Tavuğu nasıl daha sulu yapabilirim?

Tavuğu daha sulu yapmak için salça su karışımını biraz daha arttırabilirsiniz.

Fırının sıcaklığı ne olmalı?

Fırının sıcaklığı 180 derece olmalı, böylece tavuk yavaşça pişer ve sularını salar.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir