İçindekiler
Bonibon Bebek Tulumu Tarifi
Malzemeler
- 1 paket bonibon
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket bebek tulumu
Yapılışı
- Bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı ekleyin. Karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Tencereyi ocaktan alın ve tereyağını ekleyip karıştırın. Karışım koyulaşıncaya kadar tekrar ocağa alın.
- Bebe tulumunu açın ve tulumun beden kısmına hazırladığınız karışımı dökün.
- Tulumun uç kısmını büzerek kapatın ve iyice sıkıştırın.
- Tulumu ılık bir ortamda 2 saat kadar bekletin.
- Tulumu buzdolabına kaldırarak donmasını sağlayın.
- Donduktan sonra tulumu buzdolabından çıkarın ve tüketmeye hazır hale getirin.
Sıkça Sorulan Sorular
Bonibon Bebek Tulumu nasıl saklanır?
Bonibon Bebek Tulumunu dondurucuda saklayabilirsiniz. Buzdolabında kısa süreliğine saklamak da mümkündür. Tulumunuzu hava almayan bir kapta muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Bonibon Bebek Tulumunu ne kadar süre bekletmeliyim?
Bonibon Bebek Tulumunu 2 saat kadar bekletmek yeterli olacaktır. Bu süre içerisinde tulumunuz donmuş olacaktır.
Bonibon Bebek Tulumunu nasıl hazırlamalıyım?
Bonibon Bebek Tulumunu hazırlamak için tulumun beden kısmına karışımı döküp kapatmanız gerekmektedir. Tulumu sıkıca kapatmayı unutmayın.
Bonibon Bebek Tulumu nasıl servis yapılmalıdır?
Bonibon Bebek Tulumunu istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Dilimleyerek veya bütün halde sunabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine sos veya meyve ekleyebilirsiniz.